Bazsalikomos pulykamell

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
  • 4 szelet pulykamell
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 fej saláta
  • 1 db kígyóuborka
  • grill fűszerkeverék
  • bazsalikom
  • őrölt fehérbors
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • olaj a pácoláshoz
Elkészítés

A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A bazsalikomot apróra vágjuk. Az olajat elkeverjük a bazsalikommal és a grill fűszerkeverékkel, borssal. Megkenjük vele a pulykamellszeleteket, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, és balzsamecettel összeforgatjuk.

A pulykamellet serpenyőben a bazsalikomos olajjal kenegetve pirosra sütjük. Tálalásnál a friss salátával kínáljuk.

Tudtad?

A pulykamell a fehérjebevitel miatt jó választás.
A paradicsomban és a paprikában pedig (többek között) rengeteg a C-vitamin és a béta-karotin. Ezeken felül az ízületi fájdalmakat is csökkentik.